Mój kanał na YouTube

Translate

Sernik Casablanka







Sernik Casablanka

Składniki:
3 jajka
1/2szklanki cukru
1 szklanka mąki pszennej
100 ml mleka
100 ml oleju
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Ser
1 kg sera z wiaderka
1 szklanka cukru
3 jajka
2 budynie 40 g
1/2 szklanki maku
1 szklanka drylowanych wiśni 


Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy mąkę kakao proszek dolewamy olej mleko 
ciasto mieszamy

Ser
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę dodajemy ser budynie 
masę serową dokładnie mieszamy
dzielimy na 2 części do jednej części sera dodajemy mak mieszamy
na ciasto wykładamy łyżką masę serową masę z makiem 
masy i ciasto wykładamy na przemian 
wierzch posypujemy wiśniami
sernik pieczemy w 170 st godzinę